piątek, 6 czerwca 2014

Orzechowe serniczki z bananami

Dzisiaj przepis na serniczki z orzechowym spodem i bananami.















Składniki:

  • opakowanie tofu naturalnego (180 g)
  • 120 ml mleka roślinnego
  • łyżeczka agaru
  • 1/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • ciasteczka (ja użyłam owsianych orzechowych) około 100g
  • masło orzechowe
  • duży banan
  • wiórki kokosowe

Przygotowanie:

  1. Ciasteczka rozkruszyć i dodać 1-2 łyżki masła orzechowego.
  2. Masę ugnieść i wyłożyć na spód silikonowych papilotek.
  3. Tofu rozdrobnić i zalać mlekiem wymieszanym z agarem, dodać cukier i zagotować.
  4. Masę przelać do papilotek.
  5. Rozgnieść banana i dodać łyżkę wiórków kokosowych, wyłożyć na górę serniczków.
  6. Włożyć do lodówki na parę godzin i gotowe :)

Serniczki są pyszne, mają orzechowy smak, który idealnie pasuje do banana. Banan zmienił kolor i jest to czynnością naturalną. Jeśli chcecie tego uniknąć to dodajcie soku z cytryny albo weźcie inne owoce. Z przepisu wychodzi około 10 serniczków.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz