Składniki:
- opakowanie tofu naturalnego (180 g)
- 120 ml mleka roślinnego
- łyżeczka agaru
- 1/4 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- ciasteczka (ja użyłam owsianych orzechowych) około 100g
- masło orzechowe
- duży banan
- wiórki kokosowe
Przygotowanie:
- Ciasteczka rozkruszyć i dodać 1-2 łyżki masła orzechowego.
- Masę ugnieść i wyłożyć na spód silikonowych papilotek.
- Tofu rozdrobnić i zalać mlekiem wymieszanym z agarem, dodać cukier i zagotować.
- Masę przelać do papilotek.
- Rozgnieść banana i dodać łyżkę wiórków kokosowych, wyłożyć na górę serniczków.
- Włożyć do lodówki na parę godzin i gotowe :)
Serniczki są pyszne, mają orzechowy smak, który idealnie pasuje do banana. Banan zmienił kolor i jest to czynnością naturalną. Jeśli chcecie tego uniknąć to dodajcie soku z cytryny albo weźcie inne owoce. Z przepisu wychodzi około 10 serniczków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz