wtorek, 3 czerwca 2014

Kiełbaski w sosie pomidorowym

Dzisiaj dal odmiany przepis idealny na obiad- kiełbaski w sobie pomidorowym :P
















Składniki:


  • 3 średnie pomidory
  • duży ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • mała czerwona cebula (może być zwykła)
  • wege parówki/kiełbaski
  • sól i pieprz
  • zioła dla smaku (ja użyłam oregano i bazylii)

Przygotowanie:


  1. Z pomidorów należy ściągnąć skórkę (najłatwiej to zrobić nacinając je u góry i dołu i zalewając wrzątkiem na około pół minuty- skórka sama odchodzi), pokroić je i gotować w garnku.
  2. Dodać posiekaną cebulę, czosnek, przyprawy i zagotować. Całość można rozdrobnić blenderem.
  3. Kiełbaski pokroić w krążki i podsmażyć, a następnie dodać do sosu pomidorowego.
  4. Podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem, makaronem lub chlebem. Jak kto woli :)

Zapracowani mogą użyć gotowego sosu lub pomidorów z puszki. Całość można zagęścić łyżką skrobi ziemniaczanej. Sos bardzo dobrze smakuje również na zimno :D




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz