wtorek, 3 czerwca 2014

Budyń z truskawkami

Dzisiaj przedstawię sposób na bardzo łatwy deser z wykorzystaniem sezonowych owoców :)
















Składniki:

  • mleko sojowe (może być waniliowe, migdałowe, ryżowe)
  • budyń waniliowy lub czekoladowy
  • truskawki
  • cukier

Przygotowanie:


  1. Ugotować budyń według instrukcji na opakowaniu.
  2. Po ugotowaniu dodać pokrojone truskawki i wymieszać.
  3. Budyń przelać do szklanek lub salaterek i udekorować sosem truskawkowym i świeżymi truskawkami (sos ze zmiksowanych truskawek oraz odrobiną cukru jeśli truskawki nie są słodkie)

Budyń z truskawkami jest pysznym i szybkim deserem. Można truskawki zamienić na inne owoce na przykład budyń czekoladowy z bananami. Można również udekorować lodami bezmlecznymi lub roślinną śmietanką.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz