Składniki:
- 1 i 3/4 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 1 szklanka truskawkowego musu (można zostawić większe kawałki truskawek)
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
Przygotowanie:
- Wymieszać osobno suche i mokre składniki, a następnie wymieszać wszystko razem.
- Masę przelać do papilotek i piec około 20 minut (do suchego patyczka) w piekarniku rozgrzanym do 175° C.
- Udekorować według uznania i gotowe :)
Babeczki są dość małe, ale puszyste i bardzo smaczne. Przyozdobiłam je zwykłym lukrem, ale wspaniale smakowałyby z kremem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz