Razem z magazynem
e!stilo przygotowaliśmy dla Was konkurs. Do wygrania jest półroczna prenumerata tego magazynu więc warto wziąć udział :) Magazyn e!stilo promuje zdrowy tryb życia, który staje się coraz bardziej popularny. Zawiera świetne porady zarówno dla tych, którzy od dawna cenią sobie taki styl, ale również dla tych, którzy dopiero go poznają.
Aby wziąć udział w konkursie musicie dodać komentarz pod tym postem i odpowiedzieć na pytanie:
JAKI JEST WASZ POMYSŁ NA LETNIĄ BABECZKĘ?
W babeczce możecie wykorzystać owoce i również warzywa, co tylko chcecie. Babeczka musi być oczywiście wegańska. Komentarze można dodawać do 10 sierpnia.
Zapraszam do udziału w konkursie :)
Ja proponuję ryżowe babeczki z czarną porzeczką bez pieczenia (bo takie najlepsze na te upały).
OdpowiedzUsuń100 g ryżu gotujemy do miękkości w 2 szklankach mleka sojowego - tak długo aż ryż wchłonie cały płyn. Zestawiamy z ognia dodajemy 125 g umytej czarnej porzeczki, 50 g orzeszków ziemnych, 25 g płatków owsianych i dokładnie wszystko razem mieszamy. Taką masę przekładamy do małych foremek na babeczki i wkładamy do lodówki, do spożycia nadają się już nawet po godzinie, ale najlepsze są następnego dnia.
A ja proponuję orkiszowe muffinki z jabłkami:
OdpowiedzUsuńPotrzebujemy:
10 łyżek oliwy z oliwek
4 łyżki miodu
150 g mąki orkiszowej
1 łyżeczka sody
1 szklanka startych na tarce o dużych oczkach jabłek
1/2 łyżeczki cynamonu
sok i skórka z cytryny
Do mąki i sody dodać wymieszane płynne składniki. Ciastem wypełnić papilotki, na wierzch nałożyć jabłka wymieszane ze skórką i sokiem z cytryny. Piec 20 minut w 200C.
Bardzo polecam i zachęcam do wypróbowania:)
Aneta
aneta.majchrzak@wp.pl
A wyniki konkursu już były? Może coś przeoczyłam?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Aneta
Tak, kontaktowałam się drogą mailową. Dziękuję bardzo za udział w konkursie.
UsuńPozdrawiam :)
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Aneta