Składniki:
- 5 łyżek mąki
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka oleju
- 8 łyżek mleka roślinnego
- jabłko
- łyżeczka cynamonu
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki mieszamy razem, jabłko kroimy w kostkę, wrzucamy do ciasta i ponownie mieszamy.
- Rozlewamy ciasto na rozgrzanej patelni i smażymy na wolnym ogniu.
Placuszki można zjeść z cukrem pudrem, z musem jabłkowym, albo po prostu same :)
Wspaniałe placki idealne są na śniadanie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Nie miałam jabłek, dodałam brzoskwinie. Całkiem smaczne, takie racuszki!
OdpowiedzUsuńJa bardzo je lubię na śniadanie, bo są szybkie i można do nich dodać przeróżne owoce. Osobiście uwielbiam z bananem :)
Usuń