niedziela, 31 sierpnia 2014

Warzywne kotlety z kaszy jaglanej

Kaszy jaglanej używam ostatnio bardzo dużo, głównie na słodko. Ponieważ ma ona mnóstwo zastosowań stwierdziłam, że muszę w końcu zrobić z niej warzywne kotlety :)















Składniki:

  • szklanka kaszy jaglanej
  • mały brokuł
  • pół puszki kukurydzy
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kaszę jaglaną gotujemy i czekamy aż trochę przestygnie.
  2. Dodajemy ugotowanego, pokrojonego brokuła i kukurydzę. Następnie przyprawiamy i całość mieszamy.
  3. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.
  4. Smażymy lub pieczemy do uzyskania złocistego koloru.

Oczywiście można dodać dowolne warzywa na przykład zamiast brokuła i kukurydzy dodać pieczarki i cebulkę :) Opcji jest mnóstwo, a takie kotlety są naprawdę dobre!


2 komentarze:

  1. To coś dla mnie ^^
    Zjadłabym *,*

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam kaszę jaglaną w każdej wersji, tej także <3 !

    OdpowiedzUsuń