środa, 26 listopada 2014

Sałatka z komosą ryżową

Ponieważ pomidory faszerowane komosą ryżową podbiły moje serce stwierdziłam, że nadszedł czas na sałatkę. Na pewno na jednym przepisie się nie skończy :) Dzisiejszy będzie bardzo prosty, ale za to przepyszny- spodoba się miłośnikom kwaśnych smaków.















Składniki:

  • 100 g komosy ryżowej (suche ziarenka)
  • 1-2 pomidory
  • 3-4 ogórki kiszone
  • pietruszka bądź koperek
  • łyżka oleju/oliwy
  • przyprawy

Przygotowanie:

  1. Komosę gotujemy i czekamy aż ostygnie.
  2. W tym czasie kroimy pomidory, ogórki, pietruszkę/koperek i wrzucamy do miski. Dodajemy komosę, olej/oliwę, przyprawy i całość mieszamy.

Taka sałatka to porcja dla 2-3 osób.

2 komentarze: