Składniki:
- pół szklanki płatków jaglanych
- szklanka mleka roślinnego
- dwie łyżeczki syropu klonowego (opcjonalne)
- dżem lub dowolne owoce
Przygotowanie:
- Płatki jaglane gotujemy z mlekiem przez kilka minut aż całość zgęstnieje. Dodajemy syrop klonowy i mieszamy.
- Przelewamy do miski, dodajemy dżem lub owoce i jemy :)
Sami widzicie, że jest to ekspresowe śniadanie i można je przygotować na mnóstwo sposobów. Kolejną moją propozycją może być użycie bananów i startej czekolady. Najlepiej ugotować kaszkę na mleku waniliowym lub czekoladowym- wtedy od razu dodamy jej więcej smaku. Oczywiście syrop klonowy czy inny słodzik można pominąć jeśli używa się na przykład słodkich owoców, tak jak mówiłam opcji jest wiele :)
pysznie i prosto :)
OdpowiedzUsuń