wtorek, 11 listopada 2014

Kaszka z płatków jaglanych

Dzisiaj nie mam dla  Was typowego przepisu. Jest to raczej propozycja na śniadanie- pyszne, zdrowe i szybkie :)















Składniki:

  • pół szklanki płatków jaglanych
  • szklanka mleka roślinnego
  • dwie łyżeczki syropu klonowego (opcjonalne)
  • dżem lub dowolne owoce

Przygotowanie:

  1. Płatki jaglane gotujemy z mlekiem przez kilka minut aż całość zgęstnieje. Dodajemy syrop klonowy i mieszamy.
  2. Przelewamy do miski, dodajemy dżem lub owoce i jemy :)

Sami widzicie, że jest to ekspresowe śniadanie i można je przygotować na mnóstwo sposobów. Kolejną moją propozycją może być użycie bananów i startej czekolady. Najlepiej ugotować kaszkę na mleku waniliowym lub czekoladowym- wtedy od razu dodamy jej więcej smaku. Oczywiście syrop klonowy czy inny słodzik można pominąć jeśli używa się na przykład słodkich owoców, tak jak mówiłam opcji jest wiele :)


1 komentarz: