środa, 22 kwietnia 2015

Warzywa w galarecie

Nie jestem fanką tego typu potraw, ale przyznam szczerze, że warzywa w galarecie bardzo mi zasmakowały :) Szybko się je przygotowuje i są świetnym dodatkiem.
















Składniki:

  • kilka listków pietruszki
  • mieszanka warzywna (groszek, marchewka, kukurydza) ok. 500 g
  • kilka różdżek brokuła
  • kilka kawałków selera
  • 3 łyżeczki agaru
  • 500 ml bulionu warzywnego

Przygotowanie:

  1. Seler i brokuły gotujemy. 
  2. Na spód miseczek wykładamy po dużym listku pietruszki, na to seler, brokuły i mieszanka warzywna.
  3. Do gorącego bulionu dodajemy 3 łyżeczki agaru i mieszamy. Zalewamy warzywa i odstawiamy na jakiś czas do lodówki :)

Sami widzicie- szybkie i proste :) Dla urozmaicenia można jeszcze dodać na przykład kawałki tofu albo kotletów sojowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz