To pierwszy pasztet, jaki robiłam i zdecydowanie podbił moje serce. Nie tylko moje, bo w te święta został zjedzony jako pierwszy :) Musicie spróbować!
Składniki:
- kilogram pieczarek
- 3 większe cebule
- 2 duże bułki
- 2 łyżki skrobi kukurydzianej
- sól, pieprz do smaku (warto dodać również pieprz ziołowy)
- mleko roślinne do namoczenia bułek (może być woda)
- natka pietruszki (opcjonalne)
Przygotowanie:
- Pieczarki obieramy i trzemy na tarce, podduszamy je na patelni.
- Cebule obieramy, kroimy i podsmażamy.
- Pieczarki i cebulkę wrzucamy do miski. Moczymy bułki w mleku/ wodzie, odciskamy i wrzucamy do miski. Dodajemy skrobię, posiekaną pietruszkę i całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku.
- Pasztet przekładamy do formy i pieczemy około godzinę w temperaturze 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz