środa, 1 kwietnia 2015

Pasta bezjajeczna z tofu

Mam dla Was przepis na jedną z moich ulubionych past. Bardzo często robiło się taką u mnie w domu i dzisiaj przedstawiam ją w wersji wegańskiej :)















Składniki:

  • kostka naturalnego tofu (180 g)
  • 2 łyżki majonezu roślinnego (kupnego lub domowej roboty np. takiego)
  • łyżka musztardy
  • 2-3 ogórki kiszone
  • szczypiorek
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Tofu kroimy w  drobną kostkę lub przeciskamy przez praskę.
  2. Kroimy ogórki, szczypiorek i wrzucamy do tofu. Dodajemy majonez, musztardę i całość mieszamy. Doprawiamy do smaku i gotowe :)

Taką pastę można bez problemu przygotować w kilka minut i smakuje rewelacyjnie. Jeśli wolicie gładką masę możecie całość zmieszać w blenderze. Idealnie nadaje się na Wielkanocne śniadanie :)

Wegetariańska Wielkanoc 2015

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz