poniedziałek, 28 marca 2016

Pasta bezjajeczna z ciecierzycy

Przepis nie tylko na Wielkanoc :) Pasta jest bardzo prosta w przygotowaniu i świetnie sprawdzi się dla tych, którzy nie mają czasu na zastanawianie się "co zjeść na śniadanie?".




Składniki:

  • puszka ciecierzycy
  • 1.5 łyżki oleju
  • 3 łyżki majonezu roślinnego (np. z tego przepisu)
  • średni ogórek kiszony
  • czarna sól i pieprz do smaku
  • pół łyżeczki słodkiej papryki

Przygotowanie:

  1. Ciecierzycę odlewamy (z wody po cieciorce zróbcie bezy :) i blendujemy z olejem.
  2. Dodajemy majonez i  pokrojonego w kostkę kiszonego ogórka. Mieszamy, przyprawiamy do smaku i gotowe!

Jeśli ktoś nie ma pod ręką roślinnego majonezu lub nie przepada za nim to nic straconego :) Można pominąć majonez, a jeśli masa będzie zbyt sucha można dodać łyżkę mleka roślinnego (niesłodzonego).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz