Składniki:
- 300 g mąki (użyłam żytniej)
- 100- 120 g cukru nierafinowanego
- 350 ml mleka roślinnego
- 50 ml oleju
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
Przygotowanie:
- Mieszamy suche składniki, dodajemy mokre i całość mieszamy.
- Pieczemy według instrukcji naszej gofrownicy i gotowe :)
Sami widzicie, że przepis jest prosty i szybki. Gofry smakują świetnie nawet z samym cukrem pudrem :)
Uwielbiam gofry, pyszności :-):-):-)
OdpowiedzUsuńile gofrów wychodzi z tego przepisu?
OdpowiedzUsuńOkoło 8-10 gofrów średnicy mniej więcej 15 cm :)
UsuńPrzepis rzeczywiści prosty, każdy powinien sobie z nim poradzić, ale laikom rzadko idealnie wychodzą za pierwszym razem. Fajne kształtne gofry.
OdpowiedzUsuń