Składniki:
- szklanka mąki
- szklanka mleka
- szczypta soli
- łyżka oleju
- opakowanie tofu naturalnego
- sok z cytryny
- dowolne owoce
- cukier lub syrop
Przygotowanie:
- Mieszamy razem mąkę, mleko, sól oraz olej. Ciasto powinno być dość gęste.
- Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażymy naleśniki.
- Tofu rozdrabniamy i dodajemy sok z cytryny. Dodajemy tyle soku ile chcemy :) Serek można posłodzić cukrem bądź syropem na przykład klonowym.
- Na talerzu kładziemy naleśnika, nakładamy trochę serka, pokrojone owoce, i zawijamy. Całość polałam dodatkowo syropem z żurawiny.
Bardzo proste i przepyszne śniadanie :) Oczywiście zamiast owoców można użyć warzyw i zjeść takie naleśniki na słono.
mniam! naleśniki zawsze są najlepsze!
OdpowiedzUsuń