czwartek, 9 października 2014

Kotlety z kalafiora

Dzisiaj przepis na ekspresowy obiad- kotlety z kalafiora. Bardzo lubię zapiekany kalafior więc stwierdziłam, że muszę spróbować zrobić z niego kotlety.
















Składniki:

  • około 300 g kalafiora
  • 2 łyżki mąki z ciecierzycy
  • łyżka oleju
  • przyprawy do smaku
  • bułka tarta

Przygotowanie:

  1. Ugotowanego kalafiora rozgnieść. Dodać mąkę, olej, przyprawy i dokładnie wymieszać.
  2. Uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć kilka minut z każdej strony.
  3. Gotowe :)

Jak sami widzicie jest to naprawdę bardzo szybki posiłek i przede wszystkim smaczny. Można dodać dowolne przyprawy i uzyskać smak taki jaki się chce ;)


2 komentarze:

  1. Muszę spróbować kotletów z kalafiora :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam, bo są bardzo szybkie w przygotowaniu i przede wszystkim pyszne :)

      Usuń