Składniki:
- 8 łyżek mąki
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki oleju
- 10 łyżek mleka roślinnego (może być woda)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka ekstraktu z wanilii lub aromat waniliowy
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki wymieszać w kubku lub wymieszać w misce i przelać do kubka.
- Ciasto "piec" w mikrofalówce przez około 3 minuty.
- Poczekać aż przestygnie i zjeść albo zjeść od razu tak jak zrobiłam ja :) Trzeba tylko uważać, żeby się nie poparzyć, bo ciasto jest gorące.
Lepiej wziąć większy kubek, bo ciasto sporo urośnie. Mi wyszły pełne w 3/4 dwa kubki po 300 ml. Jeśli ktoś woli czekoladowe ciasto niech kliknie tutaj :)
Świetnie wygląda w tym kubku w kropki :)
OdpowiedzUsuńI świetnie smakuje :)
Usuńsuper smakuje swietnie.... :p
OdpowiedzUsuńJa też je bardzo lubię :)
UsuńZ jajkiem lepsze
OdpowiedzUsuńNie zgodzę się z tym. Z resztą jak sama nazwa wskazuje jest to blog wegański :-)
OdpowiedzUsuńJezu, jak mozna byc weganem :O wspolczuje.
UsuńNie wiem jak można być weganem. Niestety nie wiem kim jest wegan.
UsuńPozdrawiam :)
Nie wiem jak można być weganem. Niestety nie wiem kim jest wegan.
UsuńPozdrawiam :)
mniam
OdpowiedzUsuńTylko mi nie wychodzi?
OdpowiedzUsuńzrobiłam z jajkiem i o wiele lepsze
OdpowiedzUsuńTylko mi nie wychodzi?
OdpowiedzUsuńNo genialnie smakuje
OdpowiedzUsuńZ tego przepisu wyjdzie? Mąka olej woda cukier proszek do pieczenia i jajko?
OdpowiedzUsuńMega serio na prawdę pycha zrobiłam w mniej niż 10 min
OdpowiedzUsuń