Jeżeli macie ochotę na warzywną zupę z soczewicą i mleczkiem kokosowym to przezpis na pewno Wam się spodoba :)
Składniki:
- 2 l wody
- kostka warzywna
- szklanka suchej czerwonej soczewicy
- 3-4 pomidory
- około pół kilograma cukinii
- 1/2- 3/4 szklanki mleczka kokosowego
- tymianek, zioła prowansalskie, pieprz i sól
Przygotowanie:
- Wodę doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy kostkę warzywną.
- Pomidory nadkrajamy z dwóch stron i zalewamy wrzątkiem. Kroimy cukinię w kostkę. Obieramy pomidory i kroimy, wrzucamy do garnka.
- Po chwili gotowania dodajemy soczewicę. Gotujemy chwilkę i dodajemy mleczko kokosowe. Doprawiamy przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz