czwartek, 24 września 2015

Zupa z soczewicą i mleczkiem kokosowym

Jeżeli macie ochotę na warzywną zupę z soczewicą i mleczkiem kokosowym to przezpis na pewno Wam się spodoba :)

















Składniki:

  • 2 l wody
  • kostka warzywna
  • szklanka suchej czerwonej soczewicy
  • 3-4 pomidory
  • około pół kilograma cukinii
  • 1/2- 3/4 szklanki mleczka kokosowego
  • tymianek, zioła prowansalskie, pieprz i sól

Przygotowanie:

  1. Wodę doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy kostkę warzywną.
  2. Pomidory nadkrajamy z dwóch stron i zalewamy wrzątkiem. Kroimy cukinię w kostkę. Obieramy pomidory i kroimy, wrzucamy do garnka.
  3. Po chwili gotowania dodajemy soczewicę. Gotujemy chwilkę i dodajemy mleczko kokosowe. Doprawiamy przyprawami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz