wtorek, 18 sierpnia 2015

Pesto z rukoli

Wczoraj miałam ogromną ochotę na makaron ryżowy. Nie wiedziałam tylko co do niego dodać, padło na pesto z rukoli i to był świetny wybór :D
















Składniki:

  • 125 g rukoli
  • około 10- 15 suszonych pomidorów
  • 2 łyżki oleju z pomidorów (zalewa)
  • średni ząbek czosnku
  • kilka liści bazylii
  • przyprawy do smaku (u mnie sól himalajska i odrobina chili)

Przygotowanie:

  1. Rukolę wrzucamy do blendera i blendujemy, dodajemy dwie łyżki zalewy z pomidorów, żeby blendowanie szło łatwiej. Stopniowo dodajemy kolejne składniki i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
I to tyle :) Ekspresowe pesto! Zjadamy z ulubionym makaronem lub z czym tam chcecie :D


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz