Składniki:
- 1.5 szklanki mąki
- 1 1/3 szklanki cukru
- troszkę mniej niż pół szklanki oleju
- pół szklanki kakao
- 3/4 mleka roślinnego (bądź wody)
- niecała łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżka ekstraktu waniliowego
- szczypta soli
- posiekana czekolada lub orzechy (opcjonalne)
Dodatkowo:
- puszka schłodzonego mleczka kokosowego
- cukier puder i maliny bądź fix do kremu malinowego
- pół tabliczki czekolady
Przygotowanie:
- Suche i mokre składniki osobno mieszamy, a następnie mieszamy je razem. Wykładamy do formy (najlepiej w kształcie serca) i pieczemy około 30-40 minut w temperaturze 180°C.
- Gdy ciasto stygnie ubijamy stałą część mleczka kokosowego, dodajemy cukier i maliny bądź fix do ciast o smaku malinowym. Przyozdabiamy ciasto kremem i rozpuszczoną czekoladą.
Jeżeli ktoś nie ma formy w kształcie serca może upiec ciasto w okrągłej formie i później trochę je przyciąć aż wyjdzie kształt serca. Skrawki wtedy szybko pożeramy, żeby nikt nie widział :)
Brownie z malinami musi doskonale smakować !
OdpowiedzUsuńJa bym takim była zachwycona :)
OdpowiedzUsuń