Dzisiaj mam dla Was coś przepysznego i idealnego na zimne wieczory- gorąca czekolada z chilii i malinami :)
Składniki:
- 3/4 szklanki mleka kokosowego
- 1/4 szklanki mleka roślinnego
- łyżka kakao
- łyżka czegoś słodkiego
- 3 kostki gorzkiej czekolady
- łyżka syropu malinowego, konfitury malinowej lub świeżych/mrożonych owoców
- szczypta chili
Przygotowanie:
- Mleczko kokosowe zagotować z mlekiem roślinnym. Dodać kakao, słodzik, kostki czekolady, chili, syrop malinowy i dokładnie wymieszać.
- Wypić bo jest cudowna :)
Musiała smakować cudownie :) Nigdy nie piłam czekolady z dodatkiem chili, z syropem malinowym zresztą także nie i chyba muszę spróbować ;)
OdpowiedzUsuńwreszcie trafił się chłodniejszy dzień i miałam pretekst, żeby wypróbować tę czekoladę ;) jest genialna! nie miałam pod ręką żadnego syropu, więc dodałam trochę dżemu z pomarańczy, też wyszło fajnie :)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńRzeczywiście gorąca czekolada jest dobra na wszystko- kiedy chcemy się rozgrzać, kiedy mamy chandrę, albo kiedy sprawić komuś przyjemność. Świetne porady jak w domu przyrządzić wyśmienitą czekoladę do picia znalazłam na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/napoje-i-koktajle/goraca-czekolada-jak-ja-zrobic/ Muszę przyznać, że często tam zaglądam i polecam wszystkim smakoszom czekolady.
OdpowiedzUsuń