sobota, 14 lutego 2015

Rozgrzewająca czekolada z chili

Dzisiaj mam dla Was coś przepysznego i idealnego na zimne wieczory- gorąca czekolada z chilii i malinami :)
















Składniki:

  • 3/4 szklanki mleka kokosowego
  • 1/4 szklanki mleka roślinnego
  • łyżka kakao
  • łyżka czegoś słodkiego
  • 3 kostki gorzkiej czekolady
  • łyżka syropu malinowego, konfitury malinowej lub świeżych/mrożonych owoców
  • szczypta chili

Przygotowanie:

  1. Mleczko kokosowe zagotować z mlekiem roślinnym. Dodać kakao, słodzik, kostki czekolady, chili, syrop malinowy i dokładnie wymieszać.
  2. Wypić bo jest cudowna :)
Walentynkowe menu

4 komentarze:

  1. Musiała smakować cudownie :) Nigdy nie piłam czekolady z dodatkiem chili, z syropem malinowym zresztą także nie i chyba muszę spróbować ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. wreszcie trafił się chłodniejszy dzień i miałam pretekst, żeby wypróbować tę czekoladę ;) jest genialna! nie miałam pod ręką żadnego syropu, więc dodałam trochę dżemu z pomarańczy, też wyszło fajnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Rzeczywiście gorąca czekolada jest dobra na wszystko- kiedy chcemy się rozgrzać, kiedy mamy chandrę, albo kiedy sprawić komuś przyjemność. Świetne porady jak w domu przyrządzić wyśmienitą czekoladę do picia znalazłam na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/napoje-i-koktajle/goraca-czekolada-jak-ja-zrobic/ Muszę przyznać, że często tam zaglądam i polecam wszystkim smakoszom czekolady.

    OdpowiedzUsuń