Jakiś czas mnie tutaj nie było, ale mam dzisiaj dla Was przepis na kotlety z tofu. Do końca grudnia pojawią się również przepisy świąteczne więc nie przegapcie ich :)
Składniki:
- kostka tofu
- płatki kukurydziane
- olej
- czosnek
- przyprawy
Przygotowanie:
- Tofu kroimy w dowolne kawałki.
- Wkładamy do pojemnika i zalewamy olejem, dodajemy przyprawy, czosnek. W takiej zalewie trzymamy minimum godzinę.
- Następnie panierujemy- ja użyłam płatków kukurydzianych- i smażymy bądź pieczemy. Osobiście polecam je podpiec :)
A czy kotlety sojowe (a'la schabowy) też mogę zrobić w tych płatkach??? Przyczepią się? Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPewnie :) Ta panierka jest dobra do wszystkiego. Nie jestem tylko pewna czy się same przyczepią, lepiej wcześniej zrobić jakąś zawiesinę np. z mąki czy skrobi kukurydzianej i później obtoczyć w płatkach.
OdpowiedzUsuńFajny przepis, normalne tofu mi nie smakuje, ale może w tej wersji zasmakuje :)
OdpowiedzUsuńPolecam, może akurat zasmakuje :) Jeśli nie to spróbuj pasty z suszonych pomidorów i tofu. Przepyszna! A tofu nie jest tam wyczuwalne :)
Usuńa jakie przyprawy?
OdpowiedzUsuń