Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na wegańskie pancakes, które są tutaj podstawową opcją śniadaniową. Pyszne, grubiutkie, puszyste i bardzo proste w przygotowaniu :)
Składniki:
- szklanka mąki
- szklanka mleka roślinnego
- 1- 2 łyżki syropu klonowego (można zastąpić cukrem- najlepiej nierafinowanym)
- czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka ekstraktu waniliowego
- łyżeczka oleju roślinnego
- szczypta soli
- dowolne dodatki np. kawałki czekolady
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki poza czekoladą mieszamy razem. Dodajemy czekoladę i delikatnie mieszamy.
- Smażymy z niewielką ilością oleju do złocistego koloru. Zjadamy posypane cukrem pudrem, z syropem klonowym, śmietaną- co kto woli :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz