Obowiązkowy podczas świąt i w sylwestra :) Szybki w przygotowaniu i smakuje wszystkim :)
Składniki na tortownicę 22 cm:
- 4 kostki tofu naturalnego (każda po 180 g)
- 2 budynie waniliowe
- sok z 1,5- 2 cytryn (w zależności od wielkości, najlepiej skosztować masę, żeby nie wyszła za kwaśna)
- pół szklanki mleka kokosowego (może być inne)
- 1/3- 1/2 szklanki cukru (jak kto lubi, najlepiej nierafinowany)
- ok 150 g ciastek korzennych
- 1/3 kostki margaryny roślinnej
- czekolada do dekoracji
Przygotowanie:
- Kruszymy ciastka korzenne i mieszamy z rozpuszczoną margaryną. Wykładamy spód blachy.
- Tofu blendujemy z sokiem z cytryny na gładką masę. Dodajemy budyń, mleko oraz cukier i mieszamy. Wylewamy na spód i pieczemy około godziny w temperaturze 180°C.
- Po schłodzeniu sernika dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.
- Gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz