Wygrał przepis Anety Majchrzak na kokosowo- pandanowe muffinki z gruszkami :) Wyglądają przepięknie i mam zamiar jak najszybciej ich spróbować!
Składniki:
- 2 szklanki mąki tortowej
- 2/3 szklanki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżeczka pasty pandanowej
- szklanka mleka kokosowego (250 ml)
- 1/3 szklanki oleju roślinnego
- 2 świeże gruszki (lub z kompotu)
Przygotowanie:
- Mąkę, cukier, proszek do pieczenia przesiać do miski i wymieszać.
- Do suchych składników dodać mleko kokosowe oraz pastę pandanową. Całość energicznie wymieszać.
- Dodać pokrojoną gruszkę, jeszcze raz energicznie wymieszać i napełnić masą foremki do muffinek do 3/4 wysokości. Piec około 20- 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.
Jeszcze jeden przepis przyciągnął moją uwagę- Iga Pałczyńska przygotowała świetną babkę daktylową bez cukru. Zdecydowanie zasługuje na wyróżnienie :)
Bloga Igi wraz z pełnym przepisem znajdziecie tutaj. Zachęcam do odwiedzania i wypróbowania :)
Ale się cieszę !!!!
OdpowiedzUsuńJeszcze raz bardzo dziękuję!!!
Wkradł się mały błąd: w przepisie podałam 2 szklanki mąki, a tu jest napisane 1 szklanka mąki. 1 szklanka mąki to zdecydowanie za mało w stosunku do pozostałych (szczególnie płynnych) składników:-)
Serdecznie pozdrawiam
Aneta
Rzeczywiście, dzięki :) Już poprawiłam :)
UsuńOba przepisy wyglądają super!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, dziękuję! :)
OdpowiedzUsuń