Składniki:
na ciasto:
- 300 g mąki
- 200-250 ml gorącej wody
- szczypta soli
na farsz:
- kostka tofu naturalnego
- sok z połowy cytryny
- duża cebula
- kilka średnich, ugotowanych ziemniaków
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Zagniatamy ciasto na pierogi i odstawiamy (najlepiej przykryć folią czy ściereczką, aby się nie wysuszyło).
- Tofu rozdrabniamy, dodajemy sok z cytryny, podsmażoną cebulkę, ziemniaki i mieszamy. Całość doprawiamy według uznania.
- Z rozwałkowanego ciasta na pierogi wycinamy kółka, nakładamy farsz i lepimy pierogi. Gotujemy kilka minut w osolonej wodzie i zjadamy :)
Ja pierogi uwielbiam podsmażone obowiązkowo z cebulką :D
Ja chyba nigdy nie jadłam ruskich pierogów :P Twoje wyglądają przepysznie :):)
OdpowiedzUsuńUwielbiam robić pierogi :D Ale w sumie nie przepadam aż tak za ich jedzeniem ;d
OdpowiedzUsuńHaha ja mam odwrotnie. Jeść uwielbiam, ale lepienie opornie mi na razie idzie... :P
UsuńHehe mam tak samo - jedzenie nie jest dla mnie problemowe, gorzej się wziąć za lepienie :) Poznałem je w "W gruncie rzeczy", w domu wyszły mi takie (lepiej smakowały niż wyglądały). https://plus.google.com/photos/104844217196816661366/albums/5862755914615706225/6038556628921731682?banner=pwa&pid=6038556628921731682&oid=104844217196816661366 Pozdrawiam :)
Usuń