środa, 15 lutego 2017

Wegańskie lody kawowe

Idealne połączenie mleka kokosowego i kawy!












Składniki:

  • puszka schłodzonego (przez co najmniej noc) mleka kokosowego
  • dwie łyżki kawy + łyżka gorącej wody
  • 3 łyżki cukru nierafinowanego
  • pół tabliczki posiekanej czekolady (bez mleka)

Przygotowanie:

  1. Stałą część mleczka kokosowego ubijamy. Dodajemy roztwór kawy- jeżeli użyliście zmielonej kawy to przelejcie go przez sitko, aby do lodów nie dostały się fusy- cukier oraz posiekaną czekoladę i dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest za mało słodka można dodać jeszcze cukru.
  2. Masę przelewamy do pojemnika nadającego się do mrożenia i mrozimy przez kilka godzin. Najlepiej takie lody wykonać w maszynce do lodów. Jeżeli ktoś takiej nie posiada to najlepiej podczas mrożenia wyciągać lody co pół godziny i je przemieszać- napowietrzyć.

3 komentarze:

  1. Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i dziękuję

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja nabrałam ochoty na domowe sorbety :)) Super przepis

    OdpowiedzUsuń
  3. The Wizard of Oz - Casino Resort Spa, New York - MJH
    At The Wizard of Oz Casino Resort 춘천 출장마사지 Spa, the most 오산 출장안마 luxurious resort 포항 출장안마 in New 안성 출장샵 York, 강원도 출장마사지 you will experience the romance of an aquatic adventure,

    OdpowiedzUsuń