Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego 300 g
- 2-3 duże jabłka
- 4 łyżki cukru nierafinowanego
- łyżka cynamonu
- łyżka oleju kokosowego nierafonowanego
Przygotowanie:
- Roztapiamy łyżkę oleju kokosowego i przy pomocy silikonowego pędzla smarujemy nim ciasto francuskie z jednej strony.
- Mieszamy cukier z cynamonem i równomiernie posypujemy całą powierzchnię ciasta francuskiego.
- Ciasto francuskie kroimy w paski równolegle do dłuższego boku. Powinny mieć około 3 cm wysokości.
- Myjemy jabłka i kroimy je w cienkie plastry, każdy plaster kroimy na pół, aby postały nam półkola.
- Układamy jabłka na paskach z ciasta francuskiego i zawijamy w rulon.
7. Pieczemy nasze róże w temperaturze 200` przez 10 minut, a następnie zmniejszamy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz