wtorek, 23 lipca 2019

Róże z ciasta francuskiego i jabłek

Mam dla Was dzisiaj przepis na ładnie wyglądającą przekąskę :) Róże z ciasta francuskiego z jabłkami wyglądają bardzo efektownie, a są naprawdę proste w przygotowaniu. Żeby je przygotować wystarczy tylko 5 składników!
















Składniki:


  • opakowanie ciasta francuskiego 300 g
  • 2-3 duże jabłka
  • 4 łyżki cukru nierafinowanego
  • łyżka cynamonu
  • łyżka oleju kokosowego nierafonowanego


Przygotowanie:

  1. Roztapiamy łyżkę oleju kokosowego i przy pomocy silikonowego pędzla smarujemy nim ciasto francuskie z jednej strony.
  2. Mieszamy cukier z cynamonem i równomiernie posypujemy całą powierzchnię ciasta francuskiego.
  3. Ciasto francuskie kroimy w paski równolegle do dłuższego boku. Powinny mieć około 3 cm wysokości.
  4. Myjemy jabłka i kroimy je w cienkie plastry, każdy plaster kroimy na pół, aby postały nam półkola. 
  5. Układamy jabłka na paskach z ciasta francuskiego i zawijamy w rulon.

      6. Jabłkowe rulony wsadzamy do wyłożonej papierem formy do pieczenia babeczek.
      7. Pieczemy nasze róże w temperaturze 200` przez 10 minut, a następnie zmniejszamy
          temperaturę do 180` i pieczemy jeszcze 15-20 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz